Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ


ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
Πλατείας 28ης Οκτωβρίου αρ.3
Τηλ. – fax : 210-2854747
e-mail: 
iraklioanthropinipoli@gmail.com
4-9-2011
Δελτίο τύπου
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Αυγούστου με εισήγηση του Δημάρχου και απόφαση της Δημοτικής Αρχής λήφθηκε απόφαση για την καταβολή «εξόδων παράστασης» στον Προέδρο και Αντιπροέδρο του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας. Επίσης η καταβολή «εξόδων παράστασης» στον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και καταβολή «εξόδων παράστασης» στον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι αμοιβές /έξοδα παράστασης επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου με ένα ποσό πάνω από 55.000 ευρώ το χρόνο!
Ενώ λοιπόν στα περισσότερα αιτήματα των δημοτών η άρνηση για μη ικανοποίηση είναι γνωστή και μόνιμη, η δικαιολογία δε είναι πάντα η ίδια … «δεν έχουμε χρήματα»!!! Φαίνεται λοιπόν ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν διατίθενται εκεί που πρέπει και υπάρχει ανάγκη. Αίφνης τα σχολεία ξεκινάνε σε λίγες ημέρες, αλλά οι ελλείψεις πολλές και προβλήματα μεγάλα.
Ρωτάμε λοιπόν ποια είναι προτεραιότητα; Οι αποζημιώσεις των προέδρων και αντιπροέδρων, ή η επίλυση των προβλημάτων των σχολείων;

Ένδεκα μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010 η παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ επαναφέρει την πρότασή της για τη δημοκρατική αναδόμηση, την ανασύνθεση του δήμου, με σκοπό να αποτελέσει την βάση ενός επίπονου, αλλά ουσιαστικού και εποικοδομητικού διαλόγου.
Την ώρα που η δημοτική αρχή λειτουργεί με ατολμία, χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα, δεν δείχνει βούληση για να προχωρήσει σε ρήξεις με το παρελθόν και πλήρη ανατροπή με ότι παλιό και φθαρμένο, εμείς ζητάμε να  αναλάβει δημόσια πρωτοβουλία, για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για ένα Δήμο δημοκρατικό και ευνομούμενο. Για ένα δήμο που να εκπροσωπεί αυθεντικά τους πολίτες, που τους σέβεται, τους στηρίζει, υπηρετεί τις ανάγκες τους, προστατεύει τα δικαιώματά τους, υπερασπίζεται σταθερά το δημοτικό συμφέρον.
Θέλουμε να απελευθερωθούν οι δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας. Εμείς πιστεύουμε στην κοινωνία των ενεργών πολιτών, στη δύναμη και τη δημιουργικότητα του κάθε πολίτη ξεχωριστά, αλλά και στην κοινωνία των πολιτών, ως συλλογική οντότητα και δράση.
Ο ενεργός, ισχυρός πολίτης και η συλλογική, συμμετοχική του δράση, είναι η ρεαλιστική απάντηση στις προκλήσεις της εποχής. Γι' αυτό, δημοτικό στοίχημα  σήμερα είναι να δώσουμε δύναμη στον πολίτη και να εγγυηθούμε ότι η φωνή του θα ακούγεται σε τοπικό επίπεδο.
Αν μετρούσε κανείς, πού έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά οι δημοτικές αρχές των τελευταίων χρόνων είναι ακριβώς σε αυτό: Οδήγησαν τους πολίτες σε απαξίωση, σε μία κρίση εμπιστοσύνης.
Αυτό πρέπει να σταματήσει. Να σταματήσει εδώ και τώρα. Και έχουμε υποχρέωση όλοι.
Είναι ώρα να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και δήμου, να διαμορφώσουμε ένα δήμο που σέβεται τον πολίτη, τον εξυπηρετεί, τον προστατεύει.
Απαιτούνται θαρραλέες, ριζοσπαστικές αλλαγές και τομές στο δημοτικό σύστημα.
Τέτοια τομή είναι η κατάργηση των αποζημιώσεων των προέδρων και αντιπροέδρων νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων.
Η πρότασή μας είναι ένα γερό χτύπημα στον επαγγελματισμό της πολιτικής. Θα απαντήσει στη γενικευμένη καχυποψία απέναντι στους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά, θα βελτιώνει ποιοτικά την αντιπροσώπευση. Ενισχύει την ανεξαρτησία του δημοτικού συμβούλου τον απελευθερώνει από σκοπιμότητες ξαναβάζει την πολιτική στο προσκήνιο της τοπικής κοινωνίας.
Εξασφαλίζει την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια και την προστασία των δημοτικών συμβούλων, με το δραστικό περιορισμό των  προσωπικών ανταγωνισμών, και τους απελευθερώνει από τα δεσμά των πελατειακών σχέσεων.
Κε Δήμαρχε έχετε το θάρρος, έχετε τη βούληση, να μπορέσουμε, όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής;
Περιμένουμε να πάρετε πρωτοβουλίες.
 

Ο Γραμματέας                                                    
Γιώργος Πέτρου
 
                                                                                     

3 σχόλια:

  1. Αυτοι ειναι μπαχαλακιδες. Η παραταξη του Μπαμπαλου τι κανει; Μενει μονο στην καταγγελια μεσω Βlog ή και εφημεριδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχει και προεδρους και αντιπροεδρους και σκυλους και γατες και λογικη συμφωνη με του δημαρχου . ρε βλακεπιτη ο Μπαμπαλος αποφασισε να τους πληρωνει ;;;;;;;
    Διαβασε καλα το αρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KATA ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΙΣ.
    ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ (ΔΙΟΤΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) ΚΑΙ ΠΗΡΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ.
    Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΟΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΒΛΑΚΕΠΙΤΕΣ ΧΤΥΠΙΟΝΤΟΙΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΘΕ ΜΟΝΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΟΙ ΒΛ-ΑΚΕΠΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή