Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Επανέρχεται η “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη” στο θέμα του κλιματισμού


“Σήμερα ανακαλύψατε το πρόβλημα κύριε Βλασσόπουλε;”
Δεν φαίνεται να μπαίνει τέλος στην κόντρα της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου Αττικής με την παράταξη “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη”. Η δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία παραθέτει δελτίο τύπου της παράταξης ΑΚΕΠ του σημερινού Δημάρχου, κ. Βλασσόπουλου, το 2009  για την υπολειτουργία του συστήματος κλιματισμού του δημαρχείου , όπου η ΑΚΕΠ επικρίνει σφοδρά την τότε διοίκηση του κ. Γεωργόπουλου.
Η νέα ανακοίνωση της “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη” είναι η εξής: “Αναφορικά με τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού στο Δημαρχείο, εκδώσαμε στις 18-7-2011 Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου, στην οποία – μεταξύ των άλλων – θέταμε το θέμα της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η διοίκηση ορισμένα θέματα, καθώς καλούσε τους πολίτες που επιθυμούσαν, τις ημέρες του καύσωνα, να μεταβούν στο Δημαρχείο, την ίδια στιγμή που – με εντολή της – είχε αποχωρήσει νωρίτερα το προσωπικό του Δήμου που εργάζεται εντός του Δημαρχείου, στις 12.00μ.μ. καθώς τα κλιματιστικά του Δημαρχείου δεν λειτουργούσαν σωστά.  
Σε ότι αφορά δε το θέμα της μη σωστής λειτουργίας των κλιματιστικών του Δημαρχείου επαναλαμβάναμε την πάγια θέση μας και θέταμε ορισμένα – εύλογα - ερωτήματα:
Επί της Ανακοίνωσής μας αυτής, η δημοτική αρχή, αντί να απαντήσει στην ουσία και, κυρίως, αντί να λύσει το θέμα, αναλώθηκε, για ακόμα μια φορά, σε μεγάλες κουβέντες χωρίς απολύτως κανένα περιεχόμενο, ξεχνώντας τα όσα η ίδια έλεγε προτού να γίνει διοίκηση.  
Αντί άλλων σχολίων που θα μπορούσαμε να κάνουμε, παραθέτουμε την Ανακοίνωση, της παράταξης του κ. Βλασσόπουλου, για το ίδιο ακριβώς θέμα, το 2009, όταν ήταν ακόμα αντιπολίτευση.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΚΕΠ ΤΗΣ 15-6-2009 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ
Ηράκλειο Αττικής 15-6-2009
Τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι στον Δήμο, από τότε που το θερμόμετρο κτύπησε θερμοκρασία καλοκαιριού ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά. Είναι αναγκασμένοι να εργάζονται χωρίς κλιματισμό, γιατί απλά η Δημοτική Αρχή δεν φρόντισε να τον επισκευάσει ή να τον αλλάξει. Οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν βιώνουν έντονα το πρόβλημα των εργαζομένων, αφού βγαίνουν κάθιδροι από το Δημοτικό Μέγαρο. Συνθήκες ντροπής, απαράδεκτες και τριτοκοσμικές που προσβάλουν τους πολίτες και δυσφημίζουν την Πόλη.
Και τι κάνει ο Δήμαρχος γι΄ αυτό? Το αυτονόητο…. Δροσίζεται στο γραφείο του απ΄ το κλιματιστικό, που έχει φροντίσει να λειτουργεί κανονικά και απειλεί τους εργαζόμενους με πειθαρχικές κυρώσεις, αν απόσχουν, διαμαρτυρόμενοι, απ΄ την εργασία τους.
Μια λέξη μόνο απεικονίζει αυτήν την κατάσταση κύριοι και κυρίες του Δημοτικού Συνδυασμού «Όραμα για το Ηράκλειο Σταύρος Γεωργόπουλος». ΝΤΡΟΠΗ!!!!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΟΣΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΥΩΝΟΥΝ.
Ελπίζουμε αυτό να είναι το «κύκνειο άσμα», μιας σειράς άστοχων και καταστροφικών ενεργειών, μέχρι το 2010 που λήγει η θητεία σας.
Για την Συντονιστική Επιτροπή της Α.Κ.Ε.Π
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤ. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ                                              
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡ. ΔΑΥΙΔ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΑΚΕΠ) ΤΗΣ 25-7-2011 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Η παρούσα Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της, καταβάλλει σε καθημερινή βάση προσπάθειες για τη συντήρηση των μηχανισμών κλιματισμού του Δημαρχείου, οι οποίοι επί σειρά ετών είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, επιβαρύνοντας την ήδη βεβαρημένη εικόνα των οικονομικών του Δήμου. Είναι συνεπώς απορίας άξιο το γεγονός ότι οι συντάκτες των παραπάνω ανακοινώσεων ξεχνούν ότι ο μηχανισμός του κεντρικού κλιματισμού σχεδιάστηκε πριν από μια 20ετία προκειμένου να εξυπηρετεί  εντελώς διαφορετικές κτηριακές, αλλά και κλιματολογικές ανάγκες από αυτές που ισχύουν σήμερα . Είναι επίσης γνωστό ότι για την αντικατάστασή του υπάρχοντος συστήματος κλιματισμού απαιτούνται ποσά τα οποία την δεδομένη χρονική στιγμή κρίνονται δυσθεώρητα και είναι αδύνατο να καταβληθούν άμεσα προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα. ... … 
Αν οι συντάκτες της όποιας ανακοίνωσης έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν λίγο παραπάνω θα απέφευγαν ατοπήματα. Δυστυχώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, στις οποίες οι πολίτες πλέον γυρίζουν την πλάτη.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσθε κύριε Βλασσόπουλε:
•Το 2009 δεν ξέρατε ότι « ο μηχανισμός του κεντρικού κλιματισμού σχεδιάστηκε πριν από μια 20ετία προκειμένου να εξυπηρετεί εντελώς διαφορετικές κτιριακές, αλλά και κλιματολογικές ανάγκες από αυτές που ισχύουν σήμερα » ;
•Το ανακαλύψατε σήμερα που γίνατε διοίκηση ή το ξέρατε από τότε και απλά λαϊκίζατε ;
•Εκτός από «το ΔΝΤ, την έλλειψη πόρων, την κεντρική διοίκηση, την κακή συγκυρία κ.α.ο.», τα οποία αποτελούν μόνιμη επωδό σε κάθε δήλωση στελέχους της διοίκησής σας, πλέον να αναμένουμε ότι θα προστεθούν και οι «κλιματολογικές αλλαγές» στην διαρκή προσπάθεια δικαιολόγησής της απραξίας και των αστοχιών σας ;
•Τα ποσά τα οποία απαιτούνται για την αντικατάστασή του υπάρχοντος συστήματος κλιματισμού και τα οποία, κατά την εκτίμησή σας, σήμερα, κρίνονται «δυσθεώρητα», ήταν διαφορετικά από τα ποσά που απαιτούνταν, για τον ίδιο σκοπό, όταν ήσασταν αντιπολίτευσή; Τότε δεν ήταν δυσθεώρητα ; Σήμερα έγιναν ;
•Μήπως τελικά η δημοτική αρχή ακολουθεί τις ίδιες ακριβώς πρακτικές, που ακολουθούσε η προηγούμενη;
•Σε ποιες «μικροκομματικές σκοπιμότητες» αναφέρεστε, την στιγμή που στην Ανακοίνωσή μας υποστηρίζουμε αυτά που λέγατε και εσείς μέχρι λίαν προσφάτως ;
•Αναφορικά δε με το τελευταίο που λέτε, δηλαδή για τις πρακτικές «στις οποίες οι πολίτες πλέον γυρίζουν την πλάτη», πιστεύουμε ότι θα έχετε την ευκαιρία πολύ σύντομα να το διαπιστώσετε…
Ο Γραμματέας 
Γιώργος Πέτρου

8 σχόλια:

  1. το προβλημα με τον κλιματισμο του δημαρχειου ειναι προβλημα δεκαετιας, το κοστος δε της επισκευης ειναι τεραστιο περιπου 250.000 ευρω, ο κυριος μπαμπαλος ηταν διοικηση στον δημο ηρακλειου οταν τοποθετηθηκε το συγκεκριμενο συστημα κλιματισμου, αλλα οπως συχνα τελευταια θα μας πει ο κυριος μπαμπαλος δεν γνωριζε...

    Οποτε για να μην μακριγορω και το συστημα κλιματισμου ειναι μια απο τις αμαρτιες του παρελθοντος οπως πολλες αλλες, για τις οποιες ο κυριος μπαμπαλος απο μονος τους και βασισμενος στην κοντη μνημη του κοσμου εχει απο μονος του παρει αφεση αμαρτιων.

    Ο κος πετρου σπουδαζε, ελειπε πολλα χρονια απο το Ηρακλειο ειναι λογικο να μην γνωριζει, οπως λογικο ειναι να τα μονταρει ετσι ωστε ο επικεφαλης της παραταξης του να εμφανιζεται σαν αθωα περιστερα που μενει εμβροντητος με ολα αυτα που συμβαινουν στο δημο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επισης για οσους δεν γνωριζουν ο Κος Πετρου εχει σχεση με το στεκι στην λεωφορο Κυμης (οικογενειακη επιχειρηση).

    Οχι οτι ειναι κακο, αλλα καλο ειναι να το γνωριζουν οσοι δεν το εχουν υποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης να σε ενημερώσω αγαπητέ Βλακεπίτη ότι ο Πέτρου έχει και ένα σκύλο... Τίποτα άλλο άσχετο θα μας πεις ?
    Αλλά εγώ έχω μια άλλη απορία:
    Ο Βλασσόπουλος - που δεν σπούδαζε - όλα αυτά τα ωραία δεν τα ήξερε όταν ήταν αντιπολίτευση και έβγαζε αυτήν την ανακοίνωση ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φατην Βλακεπιτη . γιατι ο αγραμματος προεδρο σου δεν ηξερε δεν ρωταγε ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την αφεση των αμαρτιων του παρελθοντως ο μπαμπαλος απο τι παπα την πηρε? Αρχιεπισκοπο? Αχριμαδιτη? παπα? καλογερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. toys dhmotes de tous noiazei an exei kapoios skylo h gata, alla an exei symferonta sto hrakleio nomizw oti ton endiaferei kai ton paraendiaferei

    wraia sygkrish to idio prama einai o skylos me to an exei magazi gwnia kapoios pou emplekete me ta koina ston dhmo

    mhpws exete xasei to fws sas apo tis paropides?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΝΤΆΞΥ Κ. ΠΕΤΡΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ.
    ΟΜΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ 10 Σεπτεμβρίου 2011 4:18 μ.μ.

    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΤΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο κ. ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΨΥΞΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή