Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

κε Δήμαρχε τολμάτε στη διαχείριση των απορριμμάτων;


Εδώ και είκοσι χρόνια η κοινωνά είναι δέσμια του ίδιου προβλήματος. Σκουπίδια στους δρόμους, χωματερές ΧΥΤΑ, που κάθε λίγο και λιγάκι κλείνουν.
Το πρόβλημα δεν επιδέχεται λύση, δεν επιδέχεται βελτίωση. Το ίδιο το σύστημα δεν επιδέχεται βελτίωση. Μήπως Παντελή ήρθε η ώρα να πάμε σε ένα άλλο σύστημα;
Εδώ και σήμερα έχει έρθει η ώρα να πάμε αλλιώς. Μήπως τελικά σήμερα είναι η κατάλληλη ώρα η νέα διοίκηση να τολμήσει να δώσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε μια περιοχή- ας ξεκινήσετε από το Πάνω Ψαλίδι- σε ιδιώτες για να δούμε πως θα πάει; Σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης περιβάλλοντος του Δήμου μας, ισολογισμούς, απολογισμούς, ανταποδοτικά τέλη η αποκομιδή των απορριμμάτων κοστίζει 200 ευρώ τον τόνο περίπου. Με  ιδιωτική εταιρεία το κόστος δεν θα ξεπερνά τα 100- 120 ευρώ το τόνο.
Βεβαίως τέτοια απόφαση γνωρίζω ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις στους γνωστούς εργατοπατέρες και … νέστορες του συνδικαλιστικού κινήματος (κάτι ξέρουν αυτοί). Δεν γίνεται όμως αλλιώς. Δεν γίνεται όλοι εμείς να είμαστε δέσμιοί ανθρώπων που έχουν βολευτεί στο Δήμο χρόνια τώρα, στις ίδιες θέσεις και αναπαυτικές καρέκλες, με τα αιτήματά τους – ρουσφέτια να γίνονται πάντα δεκτά από τον εκάστοτε δήμαρχο. Αν θέλεις να μάθεις ρώτα Παντελή και το μέντορά σου το Γιώργο, Ξέρει αυτός.
Ο κόσμος, εμείς οι πολίτες, εμπιστεύτηκε τη νέα δημοτική αρχή πιστεύοντας ότι θα φέρει ένα άνεμο αλλαγής στον αρτηριοσκληρωτικό Δήμο μας, θα σπάσει στεγανά, θα χτυπήσει συμφέροντα και συντεχνίες, θα σταθεί κοντά στον απλό πολίτη.
Έχεις τη δυνατότητα Παντελή σήμερα κιόλας να πάρεις απόφαση και να προχωρήσεις στην αποκομιδή των σκουπιδιών αξιοποιώντας τις δυνατότητες που σου προσφέρει ο νόμος, κυρίως όμως η σύμφωνη γνώμη των πολιτών και να αναθέσεις την αποκομιδή σε ιδιώτες. Και η πόλη θα καθαρίσει και ο Δήμος θα πληρώσει λιγότερα χρήματα για την ίδια δουλειά. Δεν μπορείς κε Δήμαρχε να κάθεσαι απαθής και αδρανής μπροστά στο πρόβλημα, κρυπτόμενος πίσω από τη δικαιολογία «σας καταλαβαίνω, έξω και από το σπίτι μου σκουπίδια υπάρχουν δεν φταίω εγώ». Περιμένουμε να πάρεις πρωτοβουλίες που είναι προς όφελος της πόλης και των πολιτών.   Συγκάλεσε απόψε δημοτική ομάδα, εισηγήσου τολμηρές προτάσεις για άμεσες λύσεις, νομίζω ότι και ο Γιώργος είναι σύμφωνος- άλλωστε διοικεί λες και από καιρό είχε ασπαστεί νεοφιλελεύθερες ιδέες- και πήγαινε στο δημοτικό συμβούλιο μπροστάρης. Είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία να βάλεις τη δική σου σφραγίδα στην πόλη. Άλλωστε ο χαρακτηρισμός του «καλού παιδιού» αρχίζει και ξεθωριάζει

3 σχόλια:

  1. ποιο καλό παιδι μαλλον για κάλο παιδι λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιος εγραψε το αρθρο ειναι απαραδεκτος!!!!!!!!!!Ας μας πει τη λυπητερη απο τη συμμετοχη των ιδιωτων ποιος θα την πληρωσει.Ας μας πει σε ποιο τομεα μπηκαν ιδιωτες και αυτο ηταν προς οφελος του κοσμου μακρυπροθεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ειδες στο αρθρο μιση τιμη . αλλα και εγω κατα των ιδιωτων ειμαι γιατι πρεπει να συνεχιζει στο δημο ο προεδρος εργαζομενων και η παρεα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή